bewaar
Ragout van paddenstoelen
Ragout van paddenstoelen
bewaar

Ragout van paddenstoelen

Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.

25 min. bereiden
187waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

paddestoelenmelange

250 g

champignons

2

sjalotten

3 takjes

verse platte peterselie

50 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

125 ml

verse slagroom

400 ml

water

1

groentebouillontablet

Deze ragout van paddenstoelen, ui en peterselie is een echte klassieker, maar blíjft lekker.

Aan de slag

1

Snijd de grote paddenstoelen uit de melange in stukken en de champignons in kwarten. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten ca. 2 min. Voeg de paddenstoelenmelange en de champignons toe en bak ca. 7 min. tot ze slinken en vocht loslaten. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min.

2

Schenk de slagroom erbij en blijf roeren tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng al roerend aan de kook. Laat op heel laag vuur nog 5 min. koken. Roer af en toe.

3

Breng de ragout op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

tip

combinatietipLekker op geroosterd brood of in een pasteibakje.

algemeenDeze ragout kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend en voeg wat kokend water toe als de ragout te dik blijft.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.