bewaar
Heldere Italiaanse paddenstoelensoep
Heldere Italiaanse paddenstoelensoep
bewaar

Heldere Italiaanse paddenstoelensoep

Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op!

16 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ambachtelijk meergranen stokbrood

15 g

Castellino funghi porcini secchi

400 g

paddenstoelen voor pasta

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

1½ liter

kokend water

2

paddenstoelenbouillontabletten

400 g

bleekselderij

50 g

Pecorino Romano

Met deze herfstsoep zet je eens een andere lunch op tafel, en hij warmt je meteen goed op!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de funghi porcini in een kom en giet er zo veel kokend water over tot ze helemaal onder staan.

2

Halveer de grote paddenstoelen voor pasta. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de paddenstoelen voor pasta 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe en kook nog 10 min. op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Laat de funghi porcini uitlekken, vang het vocht op en snijd fijn. Voeg in de laatste 5 min. van de kooktijd de porcini met het vocht en de bleekselderij toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de soep over de borden en schaaf de kaas erover. Serveer met het stokbrood.

variatietipDeze soep met een net iets andere smaak? Kan! Voeg 1 el gedroogde dragon toe tijdens het bakken van de paddenstoelen. Proef het verschil!

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.