Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met pad­den­stoe­len

Deze rijkgevulde bouillon maak je al in 20 minuten!

(101) waardeer
voorgerecht Deze rijkgevulde bouillon maak je al in 20 minuten! 8 personen
3 101

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de grote paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen en knoflook 2 min. Voeg het water, de bouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de bouillon in diepe borden.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 840 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rozemarijnbouillon met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ze­ma­rijn­bouil­lon met pad­den­stoe­len

1
1
  • 300 g paddenstoelen-seizoensmelange
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie

Halveer de grote paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen en knoflook 2 min.

2
2
  • 1500 ml kraanwater
  • 3 paddenstoelenbouillontabletten
  • 1 el gedroogde paddenstoel
  • 2 stuks takjes rozemarijn

Voeg het water, de bouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en takjes rozemarijn toe en breng aan de kook.

3
3

Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper.

4
4

Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de bouillon in diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.