Rozemarijnbouillon met paddenstoelen
Deze rijkgevulde bouillon maak je al in 20 minuten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g paddenstoelen-seizoensmelange
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 1½ liter kraanwater
- 3 paddenstoelenbouillontabletten
- 1 el gedroogde paddenstoel
- 2 stuks takjes rozemarijn
Advertentie
Bereiden
Halveer de grote paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen en knoflook 2 min. Voeg het water, de bouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper. Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de bouillon in diepe borden.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 60 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 840 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Rozemarijnbouillon met paddenstoelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rozemarijnbouillon met paddenstoelen
- 300 g paddenstoelen-seizoensmelange
- 2 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Halveer de grote paddenstoelen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de paddenstoelen en knoflook 2 min.
- 1½ liter kraanwater
- 3 paddenstoelenbouillontabletten
- 1 el gedroogde paddenstoel
- 2 stuks takjes rozemarijn
Voeg het water, de bouillontabletten, gedroogde paddenstoelen en takjes rozemarijn toe en breng aan de kook.
Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken. Breng de bouillon op smaak met peper.
Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de bouillon in diepe borden.