Kerstsoep
Kerstsoep

Kerstsoep

Zet in no time een smaakvolle kerstsoep op tafel: van zelfgemaakt tot klaar in tien minuten. Húp in een mooi kommetje, maak het af met een feestelijke garnering en het feest kan beginnen!

Pompoensoep in een glaasje

Pompoensoep in een glaasje

Ingrediënten

6 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

400 g

koelverse pompoenstukjes

½ el

komijnzaad

1

Zonnatura groentebouillontablet

600 ml

water

Dit heb je nodig

  • amuseglaasjes

  1. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui 5 min. Voeg de pompoen, knoflook en komijn toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
  3. Zet het vuur uit en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep in de amuseglaasjes.
Hoe maak je een heldere kerstsoep?

Hoe maak je een heldere kerstsoep?

Een lichte en heldere kerstsoep is dé luchtige start van je kerstdiner. En het is nog snel gemaakt ook. Voor een heldere kerstsoep gebruik je voornamelijk runderbouillon, kippenbouillon of groentebouillon. Deze bouillon laat je goed intrekken, zodat de smaak optimaal wordt. In de tussentijd zorg je voor de groenten en/of de stukjes vlees. Probeer tijdens kerst eens de heldere ossenstaartsoep of de heldere kerstsoep met cantharellen.

Koude of warme kerstsoep?

Je bent druk bezig met het kerstmenu, maar je bent er nog niet uit. Wordt het koude of warme kerstsoep als voorgerecht? Warme kerstsoep is wat meer vanzelfsprekend, omdat het winter is en iedereen de warmte wat meer op zoekt. Met een heerlijke pastinaaksoep, pompoensoep of bouillabaissesoep steel je de show. Maar met een koude kerstsoep kun je echt verrassen. Ga voor een verrukkelijke gazpacho en waan je even in Spanje tijdens de kerstdagen.

Koude of warme kerstsoep?