Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de paddenstoelenfond, knoflook, het laurierblad en de zwarte peper met het water 25 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd op de mandoline in flinterdunne plakken van 1 mm. Zorg ervoor dat je langwerpige plakken van minimaal 3 x 12 cm hebt. Blancheer de plakken knolselderij in delen 1 min. en spoel direct onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet en dep droog.
Leg ¼ van de plakken telkens met 2 cm overlap op elkaar tot een lange strook van 90 cm lang. Zorg ervoor dat de ronde kant van de plakken aan één kant zit. Rol zo strak mogelijk op tot roosjes en snijd aan de rechte kant bij zodat het rechtop kan staan (tot een hoogte van 2-4 cm). Herhaal met de rest van de knolselderijplakken. Je maakt 1 roosje per persoon. Bestuif de roosjes met de gouden glitterspray.
Verdeel de tapenade in een diameter ter grootte van de roosjes over de bodem van de soepkommen en zet de roosjes er rechtop op. Snijd de peterselie fijn.
Schenk de bouillon door een zeef in een hittebestendige schenkkan of pan met een tuitje. Schenk aan tafel op de groenteroosjes zodat ze langzaam opengaan. Bestrooi met de peterselie.
Bouillon met knolselderijbloem
Een echt spektakelstuk: de knolselderijbloem opent zodra je er warme bouillon over schenkt. Fris, aromatisch en perfect als vegetarische starter van je kerstdiner.
- serveertipLekker met truffelolie.
- biertipKasteelbier Rouge 0.0% 33 cl
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bouillon met knolselderijbloem
Een echt spektakelstuk: de knolselderijbloem opent zodra je er warme bouillon over schenkt. Fris, aromatisch en perfect als vegetarische starter van je kerstdiner.

voorgerecht
4 personen
100 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de paddenstoelenfond, knoflook, het laurierblad en de zwarte peper met het water 25 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd op de mandoline in flinterdunne plakken van 1 mm. Zorg ervoor dat je langwerpige plakken van minimaal 3 x 12 cm hebt. Blancheer de plakken knolselderij in delen 1 min. en spoel direct onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet en dep droog.
Leg ¼ van de plakken telkens met 2 cm overlap op elkaar tot een lange strook van 90 cm lang. Zorg ervoor dat de ronde kant van de plakken aan één kant zit. Rol zo strak mogelijk op tot roosjes en snijd aan de rechte kant bij zodat het rechtop kan staan (tot een hoogte van 2-4 cm). Herhaal met de rest van de knolselderijplakken. Je maakt 1 roosje per persoon. Bestuif de roosjes met de gouden glitterspray.
Verdeel de tapenade in een diameter ter grootte van de roosjes over de bodem van de soepkommen en zet de roosjes er rechtop op. Snijd de peterselie fijn.
Schenk de bouillon door een zeef in een hittebestendige schenkkan of pan met een tuitje. Schenk aan tafel op de groenteroosjes zodat ze langzaam opengaan. Bestrooi met de peterselie.
serveertip:Lekker met truffelolie.
biertip:Kasteelbier Rouge 0.0% 33 cl
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tenen knoflook
400 ml paddenstoelenfond in pot
1 gedroogd laurierblaadje
¼ tl versgemalen zwarte peper
200 ml water
700 g knolselderij
1 flesje glitterspray goud
4 el paddenstoelen-truffeltapenade
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
mandoline