Broccolisoep
Broccolisoep

Broccolisoep

Broccolisoep maken is lekker (en) makkelijk én je kan broccoli door zijn zachte smaak met van alles combineren. Nog een pluspunt: mooi groen is niet lelijk. Dus vanavond… broccolisoep!

Broccolisoep maken

Broccolisoep maken

  1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. 

  3. Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.
Broccolisoep: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?

Broccolisoep: hoe bewaren / invriezen / opwarmen?

Broccolisoep kun je, eenmaal afgekoeld, in een afgesloten bakje in de koelkast 2 dagen bewaren. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen: in de vriezer kun je de soep 3 maanden bewaren. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het diepvriesbakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten en je bakje niet barst. De soep warm je weer op door die al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

Is broccolisoep gezond?

Broccolisoep is – afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt – gezond. Broccoli is een groente en dus goed voor je. Maak je de soep met bouillon? Let dan even hierop: volgens het Voedingscentrum kun je – in verband met het zoutgehalte – het beste maar een keer per week bouillonblokjes gebruiken. Ook wat je bij de soep neemt, telt mee. Eet je er graag een broodje bij? Neem dan een volkorenbroodje.

Is broccolisoep gezond?