bewaar
Broccolisoep met sojaroom
Broccolisoep met sojaroom
bewaar

Broccolisoep met sojaroom

Broccolisoep maken met soja kookroom: lekker en ook nog eens lactosevrij.

25 min. bereiden
706waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

600 g

broccoli

1 el

milde olijfolie

200 g

kruimige aardappelen

1

Knorr biologisch groentebouillontablet

1 liter

kokend water

15 g

verse basilicum

250 ml

Alpro Soya cuisine kookroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Broccolisoep maken met soja kookroom: lekker en ook nog eens lactosevrij.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de stronk van de broccoli en snijd in plakken. Snijd de rest van de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappel, bouillontabletten en het water toe aan de broccoli. Breng aan de kook en kook 10 min. Neem de pan van het vuur.

3

Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Voeg ¾ van de sojaroom en ¾ van de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van de kookroom en het basilicum.