bewaar
Broccolisoep vegan
Broccolisoep vegan
bewaar

Broccolisoep vegan

Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

500 g

broccoli

1 el

milde olijfolie

750 ml

water

1 el

BioToday bouillonpoeder gistvrij

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

2

Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.