bewaar
Broccolisoep
Broccolisoep
bewaar

Broccolisoep

Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

25 min. bereiden
1171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

300 g

broccoli

1

kruimige aardappel

2 el

traditionele olijfolie

1

kippenbouillontablet

700 ml

kraanwater

3 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. 


3

Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.

tip

variatietipVervang het kippenbouillontablet door een groentebouillontablet voor een vegetarsich gerecht.