Broc­coli­soep

Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

(1.112) waardeer
hollands voorgerecht Deze broccolisoep zit vol goede voedingsstoffen, is erg lekker en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? 4 personen
3 1.112

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.

variatietip:

Vervang het kippenbouillontablet door een groentebouillontablet voor een vegetarsich gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep

1
1
  • 1 ui
  • 300 g broccoli
  • 1 kruimige aardappel

Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de aardappel, broccoli (houd enkele roosjes achter) en het bouillontablet toe.

4
4
  • 700 ml kraanwater

Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 3 el crème fraîche

Roer de crème fraîche los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes.

7
7

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli en de crème fraîche.

variatietip:

Vervang het kippenbouillontablet door een groentebouillontablet voor een vegetarsich gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.