Aard­ap­pel-broc­coli­soep met ham­reep­jes

Een goedgevulde soep met broccoli, aardappelen, ham én kaas: wat een feest!

(15) waardeer
Een goedgevulde soep met broccoli, aardappelen, ham én kaas: wat een feest! 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de broccoli toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp ondertussen de komijnekaas, meng door de soep en zet het vuur uit. Schep de soep in de kommen, verdeel de hamreepjes erover en garneer met de tuinkers.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-broccolisoep met hamreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-broc­coli­soep met ham­reep­jes

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g kruimige aardappelen
  • 800 g broccoli

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de broccoli in kleine roosjes.

2
2
  • 2 el (olijf)olie
  • 1.2 liter water

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.

3
3

Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de broccoli toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur.

4
4

Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 150 g Goudse belegen komijnekaas

Rasp ondertussen de komijnekaas, meng door de soep en zet het vuur uit.

6
6
  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 1 bakje tuinkers

Schep de soep in de kommen, verdeel de hamreepjes erover en garneer met de tuinkers.

serveertip:

Lekker met stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.