bewaar
Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas
Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas
bewaar

Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas

Door stevige groente zoals broccoli helemaal glad te pureren, ontstaat een fluweelzachte soep zonder dat je room hoeft toe te voegen. Wel toevoegen: pitacroutons en oude kaas.

30 min. bereiden
10 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

800 g

broccoli

200 g

iets kruimige aardappelen

5 el

milde olijfolie

1 l

water

2

groentebouillontabletten

2

volkorenpita's

75 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Door stevige groente zoals broccoli helemaal glad te pureren, ontstaat een fluweelzachte soep zonder dat je room hoeft toe te voegen. Wel toevoegen: pitacroutons en oude kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

2

Verhit ⅗ van de olie in een soeppan. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de broccolistronkplakjes en de blokjes aardappel toe, schep om en giet er het water bij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng de soep aan de kook. Laat 15-20 min. zachtjes koken, tot de broccolistronkplakjes en aardappelblokjes zacht zijn.

3

Scheur ondertussen de pita’s in stukjes van ca. 3 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de rest van de olie. Bestrooi met de oude kaas. Rooster in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

4

Doe ¾ van de broccoliroosjes bij de rest van de soep en laat ze 5 min. meekoken, tot ze felgroen zijn en net beetgaar. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad. Zet de soep weer op het vuur, voeg de rest van de broccoliroosjes toe en laat ze 5 min. meekoken.

5

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout, schep in kommen en verdeel de pitacroutons erover.

vegantipGebruik in plaats van oude kaas een plantaardig alternatief voor geraspte kaas en gebruik vegan bouillon.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisoep met pitacroutons en oude kaas

Door stevige groente zoals broccoli helemaal glad te pureren, ontstaat een fluweelzachte soep zonder dat je room hoeft toe te voegen. Wel toevoegen: pitacroutons en oude kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig