Broc­coli­soep met room

Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet?

(0) waardeer
hollands voorgerecht Het scheutje room doet het 'm! Wordt deze soep jouw nieuwe favoriet? 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met de helft van de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.

combinatietip:

Lekker met een kaastosti. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Broccolisoep met room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep met room

1
1
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 500 g broccoli

Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de prei en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

3
3
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water en bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

4
4
  • 62½ ml verse slagroom

Pureer de soep met de room met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 62½ ml verse slagroom

Verdeel de soep over de kommen. Verdeel de rest van de room als een swirl over de kommen.

combinatietip:

Lekker met een kaastosti. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.