Tomatensoepje in glas

Kleine glaasjes romige tomatensoep die je makkelijk serveert: vol smaak en met een feestelijke topping van tomaat en basilicum. Ideaal voor bij de borrel én goed voor te bereiden.

80 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd ⅔ romatomaten in kwarten. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.

  2. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de gesneden tomaat 5 min. Voeg de Italiaanse kruiden, tomaten uit blik en gesneden basilicumtakjes toe en breng aan de kook. Laat 10-15 min. op laag vuur koken, roer af en toe.

  3. Snijd ondertussen de rest van de romatomaat in blokjes van 0.5 cm. Snijd de basilicumblaadjes fijn, meng met de blokjes tomaat en breng op smaak met peper.

  4. Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de slagroom erdoor en verwarm nog 2 min.

  5. Schenk de soep in de amuseglaasjes en verdeel het tomaten-basilicummengsel erover. Verdeel over het serveerplateau en serveer direct.

  • bereidingstipMaak de soep tot en met stap 4 een dag van tevoren. Warm vlak voor het serveren op middelhoog vuur op.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomatensoepje in glas

Kleine glaasjes romige tomatensoep die je makkelijk serveert: vol smaak en met een feestelijke topping van tomaat en basilicum. Ideaal voor bij de borrel én goed voor te bereiden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig