Tomatensoep met vermicelli en basilicum
Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!
Ingrediënten
4 personen
600 g
romatomaten
2
middelgrote uien
3 tenen
knoflook
2 el
milde olijfolie
15 g
verse basilicum
400 g
fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
1 el
gedroogde Italiaanse kruiden
750 ml
water
1 el
kristalsuiker
50 g
vermicelli
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de uien in kwarten. Verpak de gepelde tenen knoflook in aluminiumfolie. Verdeel de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg het pakketje knoflook erbij en rooster ca. 20 min. in de oven. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.
Haal de groenten uit de oven, doe met de fijngesneden tomaten, Italiaanse kruiden, gesneden basilicumtakjes en het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 min. koken, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de suiker en peper. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de basilicumblaadjes erover.
Tomatensoep met vermicelli en basilicum
Het perfecte basisrecept voor een romige tomatensoep. Daar kan je eindeloos mee variëren!

hoofdgerecht
4 personen
250 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de uien in kwarten. Verpak de gepelde tenen knoflook in aluminiumfolie. Verdeel de tomaat en ui over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Leg het pakketje knoflook erbij en rooster ca. 20 min. in de oven. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de takjes fijn.
Haal de groenten uit de oven, doe met de fijngesneden tomaten, Italiaanse kruiden, gesneden basilicumtakjes en het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 min. koken, roer af en toe. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de suiker en peper. Breng de soep weer aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 min. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de basilicumblaadjes erover.
bereidingstip:Is de soep te dik? Voeg een beetje water toe.
bereidingstip:De soep is 1 dag van tevoren te maken tot en met stap 2. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
variatietip:Lekker met <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198463>Parmezaanse kaas</a>, <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198462>linzen</a> of <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198461>Hollandse gehaktballetjes</a> toegevoegd.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)600 g romatomaten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
15 g verse basilicum
400 g fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
750 ml water
1 el kristalsuiker
50 g vermicelli
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer