Champignonsoep
Paddenstoelenliefhebbers opgelet! Met deze handige tips zet je in een handomdraai jouw favoriete champignonsoep op tafel. Eet jij ’m liefst helder of romig? Hoe dan ook lekker met verse kruiden en broodstengels!

Romige champignonsoep maken
Ingrediënten
4 personen
1
middelgrote ui
250 g
champignons
50 g
ongezouten roomboter
25 g
tarwebloem
1 l
kraanwater
2
kippenbouillontabletten
3 el
crème fraîche
- Snipper de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
- Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erin. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.
- Voeg de crème fraîche toe, roer door met een garde en serveer.