bewaar
Heldere champignonsoep
Heldere champignonsoep
bewaar

Heldere champignonsoep

Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben.

35 min. bereiden
161waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

champignons

1

kleine ui

25 g

ongezouten roomboter

1 takje

verse tijm

1 el

cognac

1½

kippenbouillontablet

750 ml

water

1 el

olijfolie met witte truffelaroma

Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben.

Aan de slag

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit boter in een (soep)pan. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons en het takje tijm toe en bak ca. 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet en water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken. Verwijder de tijm en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

tip

bewaartipU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf langzaam op laag vuur. U kunt de soep in een afgesloten bak invriezen.

kookstaptipRoer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.