Misosoep en verse groenten
Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.
Ingrediënten
4 personen
1 l
water
200 g
verse doperwten
72 g
misosoep
3
bosuien
125 g
taugé
150 g
peen julienne
3 el
Japanse sojasaus
Aan de slag
Breng 1 liter water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over 4 soepkommen.
Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.
Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.
Misosoep en verse groenten
Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

voorgerecht
4 personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng 1 liter water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over 4 soepkommen.
Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.
Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 l water
200 g verse doperwten
72 g misosoep
3 bosuien
125 g taugé
150 g peen julienne
3 el Japanse sojasaus