bewaar
Misosoep en verse groenten
Misosoep en verse groenten
bewaar

Misosoep en verse groenten

Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

10 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 l

water

200 g

verse doperwten

72 g

misosoep

3

bosuien

125 g

taugé

150 g

peen julienne

3 el

Japanse sojasaus

Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

Aan de slag

1

Breng 1 liter water aan de kook en kook de doperwten 4 min. Verdeel ondertussen de misosoep over 4 soepkommen.

2

Snijd de bosui in schuine stukken van 1 cm. Verdeel samen met de taugé en peen over de kommen.

3

Verdeel er het hete water met de doperwten over. Dek af en laat 5 min staan. Roer door, breng op smaak met Japanse sojasaus en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Misosoep en verse groenten

Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig