Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
Een stoofpotje kan makkelijk vegetarisch. De paddenstoelen zorgen voor een rijke smaak!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 30 g Royal funghi gedroogde paddenstoelen
- 250 ml heet water
- 800 g kastanjechampignons
- 50 g ongezouten roomboter
- 2 verse preien
- 2 tenen knoflook
- 3 el tarwebloem
- 2 el dijonmosterd
- 500 ml halfvolle melk
- 1 kg kruimige aardappel
- 20 g selderij
Keukenspullen
- ovenvaste braadpan met deksel
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover.
- Halveer de champignons. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
- Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen.
- Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en 350ml melk (per 4 personen) toe en breng al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.
- Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree. Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 17 g
-
koolhydraten 64 g
waarvan suikers 16 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 360 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 30 g Royal funghi gedroogde paddenstoelen
- 250 ml heet water
Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover.
- 800 g kastanjechampignons
Halveer de champignons.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
- 2 verse preien
- 2 tenen knoflook
Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn.
- 3 el tarwebloem
Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen.
Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn.
- 2 el dijonmosterd
- 350 ml halfvolle melk
Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en de melk toe en breng al roerend aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.
- 1 kg kruimige aardappel
Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.
- 20 g selderij
Snijd de selderij fijn.
- 150 ml halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree.
Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.