bewaar
Biefstuk met champignonsaus
Biefstuk met champignonsaus
bewaar

Biefstuk met champignonsaus

Klassieke combi met een reden: deze zelfgemaakte roomsaus maakt je biefstuk perfect af.

40 min. bereiden
30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

AH Excellent biefstukken

15 g

gedroogde paddenstoel

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

250 g

kastanjechampignon

70 g

ongezouten roomboter

380 ml

vleesfond

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • aluminiumfolie

Klassieke combi met een reden: deze zelfgemaakte roomsaus maakt je biefstuk perfect af.

Aan de slag

1

De biefstukken moeten voor bereiding op kamertemperatuur zijn; haal ze daarom 30 min. voor serveren uit de koelkast. Doe de funghi porcini in een kom en giet het water erover tot ze helemaal onder staan.

2

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon. Snijd de helft van de champignons in kwarten en snijd de rest in plakjes.

3

Verhit 20 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak de champignonplakjes, sjalot en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Doe de gebakken champignons samen met de fond, slagroom en porcini met het vocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus al roerend aan de kook en laat in 25 min. op middelhoog vuur tot de helft inkoken of tot de gewenste dikte. Roer regelmatig.

4

Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat op een (warm) bord onder aluminiumfolie 5 min. rusten.

5

Bak in dezelfde pan in het achtergebleven bakvet de gehalveerde champignons 4 min. Voeg de vleesjus van de biefstukken toe aan de champignonroomsaus en roer door. Serveer het vlees met de saus en verdeel de rest van de champignons erover.

bewaartipJe kunt de saus een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 10 min. voor serveren op de kleinste pit en roer regelmatig.