Biet Wel­ling­ton

Je leest het goed: dit jaar geen beef wellington, maar biet wellington. Ziet er net zo mooi uit op tafel!

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. oventijd
(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je leest het goed: dit jaar geen beef wellington, maar biet wellington. Ziet er net zo mooi uit op tafel! 8 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten, bestrooi met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie. Pof ze in ca. 60 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder de folie.
  2. Maal ondertussen de sjalot, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een pan en bak het sjalottenmengsel en de gedroogde paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 min.
  3. Snijd het bladerdeeg bij tot 24 x 32 cm. Halveer in de lengte, zorg dat 1 plak 2 cm breder is. Leg de smalle plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de tweede plak uit tot 15 x 32 cm.
  4. Meng de zuivelspread met het champignonmengsel. Verdeel ¼ over het midden van de plak, laat 2 cm aan de rand vrij. Verdeel de biet en de rest van het champignonmengsel erover.
  5. Leg de tweede deegplak erop en druk de randen aan met een vork. Snijd sterren van de rest van het deeg en plak ze erop. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de biet Wellington in 20 min. goudbruin en gaar.

Tip:

De bietjes kun je 1 dag van tevoren poffen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Biet Wellington

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biet Wel­ling­ton

1
1
  • 4 rauwe rode bieten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten, bestrooi met wat zout en verpak ze apart in aluminiumfolie.

2
2

Pof ze in ca. 60 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder de folie.

3
3
  • 200 g sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Halveer de sjalot. Maal ondertussen de sjalot, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn.

4
4
  • 2 el (olijf)olie
  • 3 el gedroogde paddenstoelen

Verhit de olie in een pan en bak het sjalottenmengsel en de gedroogde paddenstoelen 8 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 2 el balsamicoazijn

Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 min.

6
6
  • 270 g vers bladerdeeg

Snijd het bladerdeeg bij tot 24 x 32 cm. Halveer in de lengte, zorg dat 1 plak 2 cm breder is.

7
7

Leg de smalle plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol de tweede plak uit tot 15 x 32 cm.

8
8
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Meng de zuivelspread met het champignonmengsel. Verdeel ¼ over het midden van de plak, laat 2 cm aan de rand vrij.

9
9

Verdeel de biet en de rest van het champignonmengsel erover.

10
10

Leg de tweede deegplak erop en druk de randen aan met een vork. Snijd sterren van de rest van het deeg en plak ze erop.

11
11
  • 1 ei

Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de biet Wellington in 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.