Mini Beef Wellington
Mini Beef Wellington
bewaar
bewaar

Mini Beef Wellington

De klassieke beef Wellington, maar dan in het klein.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
66waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Dep de ossenhaas droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit 15 g boter (per 4 personen) in een koekenpan en bak het vlees in 1 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Snijd de champignons en knoflook zeer fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en ¾ van de tijm ca. 5 min. op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat goed uitlekken en verdeel over een bord.

4

Leg 2 plakken ham op een stuk vershoudfolie. Laat de plakken elkaar overlappen en verdeel ¼ van de champignons erover. Leg er een stuk vlees op en rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas. Herhaal met de andere stukken ossenhaas.

5

Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Neem de stukken ossenhaas uit de folie en leg in het midden van elk stuk deeg een stuk ossenhaas. Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 cm overlappen. Draai de mini beef Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

6

Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de Wellingtons met het ei. Bak de mini beef Wellingtons 15-20 min in het midden van de oven of tot de kernthermometer (optioneel) 48 °C aangeeft. Garneer de mini beef Wellingtons met de rest van de tijm.

vegatipBekijk ook dit recept
bereidingstipJe kunt de ossenhaas 1 dag van tevoren bereiden tot en met het oprollen van het vlees in de ham. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees voor je verder gaat op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur van tevoren met de volgende stap.

Mini Beef Wellington

Instructievideo - 10:27 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini Beef Wellington

De klassieke beef Wellington, maar dan in het klein.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig