bewaar
Ossenhaas wellington
Ossenhaas wellington
bewaar

Ossenhaas wellington

Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
192waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

3 sneetjes

witbrood

250 g

kastanjechampignon

1

sjalot

1 tl

gedroogde tijm

25 g

ongezouten roomboter

4 stukjes

ossenhaas

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • bakpapier

Engelse klassieker met kastanjechampignons en tijm. Verras je gasten met dit chique gerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de korsten van de sneetjes witbrood. Snijd de hoed van 4 champignons en doe de stelen en de rest van de champignons in de keukenmachine.

2

Voeg de sjalot, boterhammen en tijm toe en maal in 30 sec. fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak het champignonmengsel op middelhoog vuur in 6 min. gaar.

3

Rol de plakjes bladerdeeg iets verder uit met de deegroller. Bedek de plakjes met het champignonmengsel maar laat de randen vrij. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Leg op elk plakje een stuk ossenhaas en leg op elk stuk vlees een champignonhoed. Splits het ei. Bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw het deeg over het vlees.

4

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eigeel. Bak de pakketjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin, het vlees is dan medium. Serveer direct.

combinatietipLekker met haricots verts en gebakken aardappelen.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.