Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met pan­cet­ta uit de oven

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(40) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig. 4 personen
5 40

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur mee.
  2. Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Roer door en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Bak nog ca. 5 min. in de oven.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de kaas en ¾ van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de kruiden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met pan­cet­ta uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 80 g pancetta
  • 25 g roomboter

Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min.

3
3
  • 800 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur mee.

4
4
  • 250 g risottorijst met eekhoorntjesbrood

Voeg de risotto toe en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.

5
5
  • 700 ml hete paddenstoelenbouillon van tablet

Verdeel het mengsel over de ovenschaal en schenk de bouillon erbij. Roer door en bak ca. 40 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 200 g crème fraîche

Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Bak nog ca. 5 min. in de oven.

7
7
  • 10 g verse peterselie
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de kaas en ¾ van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de kruiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.