bewaar
Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven
Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven
bewaar

Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
543waarderingen

Ingrediënten

4 personen

160 g

pancetta

25 g

ongezouten roomboter

800 g

kastanjechampignons

1½

paddenstoelenbouillontablet

2 el

Euroma gedroogde paddenstoelen

700 ml

kokend water

250 g

risottorijst

200 g

crème fraîche

7.5 g

verse peterselie

50 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Dit heb je nodig

  • ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de pancetta in kleine stukjes. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de pancetta 3 min. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe aan het spek en bak 5 min. op hoog vuur.

2

Doe ondertussen de bouillontabletten en gedroogde paddenstoelen met het kokende water in een kom en laat de bouillon oplossen. Voeg de risotto toe aan het spek en bak 3 min. op laag vuur mee tot de korrels glazig zijn.

3

Verdeel het mengsel over de ovenschaal, schenk de bouillon erbij en roer door. Bak alles ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem na 35 min. uit de oven en roer de crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. terug in de oven.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de risotto uit de oven, meng de kaas en 3/4 van de peterselie door de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie.

vegatipBekijk ook dit recept

Paddenstoelenrisotto met pancetta uit de oven

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig