bewaar
Paddenstoelenrisotto met paprika
Paddenstoelenrisotto met paprika
bewaar

Paddenstoelenrisotto met paprika

Als er één gerecht is waarin paddenstoelen de show stelen, dan is het wel risotto.

30 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

75 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

125 ml

droge witte wijn

1 liter

water

2

paddenstoelenbouillontabletten

1

gele paprika

400 g

paddenstoelenmix met paprika en bieslook

2 tenen

knoflook

½

citroen

90 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Dit heb je nodig

  • ruime pan met dikke bodem

Als er één gerecht is waarin paddenstoelen de show stelen, dan is het wel risotto.

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng het water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

2

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de rest van de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.

3

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.

variatietipJe kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.