Paddenstoelenrisotto met paprika
Als er één gerecht is waarin paddenstoelen de show stelen, dan is het wel risotto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 sjalotten
- 75 g ongezouten roomboter
- 300 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 1 liter water
- 2 paddenstoelenbouillontabletten
- 1 gele paprika
- 400 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
- 2 tenen knoflook
- ½ citroen (AH biologisch, schoongeboend)
- 90 g Parmigiano Reggiano-flakes
Keukenspullen
- ruime pan met dikke bodem
Advertentie
Bereiden
- Snijd de sjalotten fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Breng het water met de bouillontabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de helft van de rest van de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.
- Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.
variatietip:
Je kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.245 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Paddenstoelenrisotto met paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paddenstoelenrisotto met paprika
- 2 sjalotten
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de sjalotten fijn. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalot 2 min.
- 300 g risottorijst
- 125 ml droge witte wijn
Voeg de rijst toe en bak 3 min. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen.
- 1 liter water
- 2 paddenstoelenbouillontabletten
Breng het water met de bouillon tabletten tegen de kook aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risotto en roer tot die is opgenomen.
Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
- 1 gele paprika
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- 25 g ongezouten roomboter
- 400 g paddenstoelenmix met paprika en bieslook
- 2 tenen knoflook
Verhit de boter in een hapjespan en bak de paprika en paddenstoelenmix 8 min. al roerend op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven.
- ½ citroen
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- 25 g ongezouten roomboter
Meng het citroenrasp, 2 el citroensap en de rest van de boter door de risotto en voeg de paddenstoelenmix toe.
- 90 g Parmigiano Reggiano-flakes
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de kaas.
variatietip:
Je kunt de paddenstoelenmix vervangen door kastanjechampignons.