bewaar
Risotto met paddenstoelen
Risotto met paddenstoelen
bewaar

Risotto met paddenstoelen

Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!

30 min. bereiden
476waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ liter

water

2

bospaddenstoelenbouillontabletten

1

sjalot

1 teen

knoflook

400 g

paddenstoelenmelange

4 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

75 g

Parmezaanse kaas

Italiaanser dan dit kun je het bijna niet maken. Buon appetito!

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de bouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit het bakje van de paddenstoelen en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen, kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

3

Rasp ondertussen de kaas. Zet het vuur uit en roer ⅔ van de kaas door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan. Roer de risotto door, verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas en peper.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.