bewaar
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
Champignonstoof met linzen en aardappelpuree
bewaar

Champignonstoof met linzen en aardappelpuree

De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

400 g

winterpeen

70 g

tomatenpuree

3 el

tarwebloem

1

paddenstoelenbouillontablet

400 ml

heet water

205 g

linzen

800 g

kruimige aardappel

150 ml

melk

De herfst op zijn best? Dat moet deze linzen-champignonstoof met aardappelpuree wel zijn!

Aan de slag

1

Snijd de champignons in kwarten en de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de champignons met wat zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Schil ondertussen de peen en snijd in stukjes van ca. een ½ cm. Bak de knoflook en peen 3 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bloem toe, bak 3 min. op middelhoog vuur mee.

2

Verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel schuin op de pan 15 min. stoven. Voeg de laatste 3 min. de linzen toe, roer af en toe.

3

Kook ondertussen de aardappelen in ca. 15 min. gaar. Giet af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.

4

Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de puree.

combinatietipLekker met basilicum.