Pas­tei­tje met ho­me­ma­de pad­den­stoe­len­ra­gout

Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.

(3) waardeer
hoofdgerecht Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.
  3. Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  4. Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
  5. Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof. Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.
  6. Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Je kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 960 mg
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 44 2018

Pasteitje met homemade paddenstoelenragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei­tje met ho­me­ma­de pad­den­stoe­len­ra­gout

1
1

Verwarm de oven voor op 165 °C.

2
2
  • 650 g kastanjechampignons
  • 60 ongezouten roomboter
  • 4 tl gedroogde dragon

Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

3
3
  • 60 g tarwebloem
  • 1 paddenstoelenbouillontablet
  • 250 ml kookzuivel
  • 300 ml heet water

Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook.

4
4

Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

5
5
  • 4 roomboterpasteitjes

Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.

6
6
  • 380 g Tasty Tom trostomaten
  • 30 g ongezouten walnoten

Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof.

7
7
  • 60 g balsamicovinaigrette
  • 60 g Regato kaasflakes
  • 300 g gemengde salade

Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.

8
8

Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.

serveertip:

Je kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.