bewaar
Pasteitje met homemade paddenstoelenragout
Pasteitje met homemade paddenstoelenragout
bewaar

Pasteitje met homemade paddenstoelenragout

Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

650 g

kastanjechampignon

60

ongezouten roomboter

4 tl

gedroogde dragon

60 g

tarwebloem

1

paddenstoelenbouillontablet

250 ml

kookzuivel

300 ml

heet water

4

roomboterpasteitjes

380 g

Tasty Tom trostomaat

30 g

ongezouten walnoten

60 g

balsamicovinaigrette

60 g

Regato kaasflakes

300 g

gemengde salade

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het knapperige pasteitje is heerlijk met de vulling van zelfgemaakte paddenstoelenragout.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 165 °C.

2

Snijd de champignons in kwarten. Verhit de boter in de hapjespan en bak de champignons, dragon, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

3

Voeg de bloem toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bouillontablet, kookzuivel en het hete water toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4

Snijd de ‘kapjes’ uit de pasteitjes en verwarm ze samen met de pasteibakjes ca. 10 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.

5

Maak ondertussen de salade. Snijd de tomaten in parten en hak de noten grof. Schep de tomaten om met de vinaigrette, walnoten, kaasflakes en sla. Bestrooi met (versgemalen) peper.

6

Leg op elk bord een pasteibakje en schep de ragout erin. Leg de kapjes erop en serveer met de salade.

tip

serveertipJe kunt de ragout al 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.