bewaar
Hollandse bonenstoof met boerenkool
Hollandse bonenstoof met boerenkool
bewaar

Hollandse bonenstoof met boerenkool

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

15 min. bereiden
5 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

1 teen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

450 g

rode en bruine bonen mix

300 g

verse boerenkool

300 ml

water

1

groentebouillontablet

150 g

vegetarische spekreepjes

20 g

verse selderij

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

Aan de slag

1

Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.

combinatietipLekker met meergranen stokbrood.

Hollandse bonenstoof met boerenkool

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig