bewaar
Hollandse aardappelstoof met boerenkool & braadworst
Hollandse aardappelstoof met boerenkool & braadworst
bewaar

Hollandse aardappelstoof met boerenkool & braadworst

Boerenkool zoals je hem nog nooit gegeten hebt. Zo Hollands, maar toch anders.

10 min. bereiden
15 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

500 g

hutspotgroenten

270 g

Catalaanse braadworst

2 el

Hollandse stoofkruiden

150 g

gesneden boerenkool

500 g

aardappelschijfjes

250 g

kookzuivel

250 ml

water

1

groentebouillontablet

Boerenkool zoals je hem nog nooit gegeten hebt. Zo Hollands, maar toch anders.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de hutspotgroenten 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de braadworstjes in stukjes. Voeg toe samen met de Hollandse stoofkruiden en bak 2 min. mee.

2

Voeg de boerenkool, aardappelschijfjes, kookzuivel en het water toe.Verkruimel de bouillontablet erboven en roer door. Breng aan de kook, stoof met de deksel op de pan in 10 min. op laag vuur gaar en serveer.