bewaar
Spaghetti met boerenkool en braadworst
Spaghetti met boerenkool en braadworst
bewaar

Spaghetti met boerenkool en braadworst

Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker!

20 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2

uien

4

braadworsten

300 g

gesneden boerenkool

500 g

cherrytomaten

250 ml

kookroom light

1

kippenbouillontablet

250 ml

water

Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker!

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de uien. Verwijder het vel van de worsten. Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan zonder olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes. Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de spaghetti af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer.

tip

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.