Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker!

(61) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Een keer geen aardappel bij je boerenkool met worst, maar pasta. Een verrassing, maar o zo lekker! 4 personen
3 61

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de uien. Verwijder het vel van de worsten. Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan zonder olie of boter. Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes. Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven. Giet de spaghetti af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met boerenkool en braadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met boe­ren­kool en braad­worst

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 uien
  • 4 braadworsten

Snipper ondertussen de uien. Verwijder het vel van de worsten. Bak het worstvlees met de ui, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur in een hapjespan zonder olie of boter.

3
3

Duw het vlees met een houten pollepel in kleinere stukjes.

4
4
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 500 g cherrytomaten

Voeg de boerenkool toe en bak 5 min. mee. Halveer ondertussen de cherrytomaten.

5
5
  • 250 ml kookroom light
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml water

Voeg de kookroom, bouillontablet en het water toe en laat 4 min. op middelhoog vuur stoven.

6
6

Giet de spaghetti af, meng met de tomaten door de saus in de pan en serveer.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.