Zo­mer­se gnoc­chi met braad­worst en wit­lof

Door de gnocchi te bakken krijgen ze een knapperig korstje.

(25) waardeer
italiaans hoofdgerecht Door de gnocchi te bakken krijgen ze een knapperig korstje. 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in de koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom bruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi met het karwijzaad 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukken. Voeg na 5 min. van de baktijd toe aan de gnocchi. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer ondertussen de tomaten. Schep ze samen met de rucola en de helft van de Italian flakes door de gnocchi. Snijd de worsten schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.710 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2016 , Allerhande Box week 32 2017 , Allerhande Box Week 19 2018

Zomerse gnocchi met braadworst en witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se gnoc­chi met braad­worst en wit­lof

1
1
  • ½ el arachideolie
  • 520 g Catalaanse braadworsten

Verhit de olie in de koekenpan en bak de braadworsten op middelhoog vuur in 12 min. rondom bruin en gaar.

2
2
  • 500 g gnocchi
  • 2 tl karwijzaad

Verhit ondertussen de rest van de olie in de grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi met het karwijzaad 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 stuks witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukken.

4
4

Voeg na 5 min. van de baktijd toe aan de gnocchi. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola
  • 50 g Italian flakes kaas

Halveer ondertussen de tomaten. Schep ze samen met de rucola en de Italian flakes door de gnocchi.

6
6
  • 50 g Italian flakes kaas

Snijd de worsten schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.