bewaar
Gnocchi met worst en Italian flakes
Gnocchi met worst en Italian flakes
bewaar

Gnocchi met worst en Italian flakes

Italië en Spanje gaan heel goed samen op één bord

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

zonnebloemolie

270 g

Catalaanse braadworst

500 g

gnocchi

450 g

fijne witlof op schaal

1 tl

karwijzaad

250 g

romaatjes

75 g

rucola

100 g

Italian flakes kaas

Dit heb je nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Italië en Spanje gaan heel goed samen op één bord

Aan de slag

1

Verhit een derde van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worst 12 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar. Voeg na 2 min. de gnocchi toe en bak mee. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de witlof en het karwijzaad 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Halveer ondertussen de romaatjes. Schep de gnocchi, romaatjes, rucola en de helft van de Italian flakes door de witlof. Verdeel over een schaal.

4

Snijd de worstjes schuin doormidden. Verdeel ze over de gnocchi en bestrooi met de rest van de flakes.