Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

De ster van dit recept: de bloemkool!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De ster van dit recept: de bloemkool! 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe in de braadslee of ovenschaal. Bestrooi met de paprikapoeder en uienpoeder. Breng eventueel op smaak met zout. Besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool in 20 min. beetgaar.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Neem de bloemkool uit de oven en doe in een schaal. Schep de kappertjes met het inmaakvocht erdoor. Serveer met de gebakken gnocchi en worstjes.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 47-48

Geroosterde bloemkool met gnocchi en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

1
1
  • 1 bloemkool

Verwarm de oven voor op 190 °C. Haal de bladeren van de bloemkool.

2
2
  • 2 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en doe in de braadslee of ovenschaal. Bestrooi met de paprikapoeder en uienpoeder.

3
3
  • 2 el olijfolie

Breng eventueel op smaak met zout. Besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool in 20 min. beetgaar.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

5
5
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de worstjes in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6

Neem de bloemkool uit de oven en doe in een schaal.

7
7
  • 50 g kappertjes

Schep de kappertjes met (per 4 personen) 1 el inmaakvocht erdoor. Serveer met de gebakken gnocchi en worstjes.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.