bewaar
Geroosterde bloemkool met gnocchi en kappertjes
Geroosterde bloemkool met gnocchi en kappertjes
bewaar

Geroosterde bloemkool met gnocchi en kappertjes

De ster van dit recept: de bloemkool!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2 tl

zoet gerookt paprikapoeder

1 tl

uienpoeder

4 el

milde olijfolie

500 g

gnocchi

270 g

Catalaanse braadworst

50 g

kappertjes

Dit heb je nodig

  • braadslee (25 x 30 cm)

De ster van dit recept: de bloemkool!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in de braadslee of ovenschaal. Bestrooi met de paprikapoeder en uienpoeder en eventueel zout naar smaak. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Bak ondertussen de worstjes in een koekenpan met antiaanbaklaag 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Neem de bloemkool uit de oven en doe in een schaal. Schep de kappertjes met het inmaakvocht erdoor. Serveer de bloemkool met de gebakken gnocchi en worstjes.