Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

De ster van dit recept: de bloemkool!

(7) waardeer
hoofdgerecht De ster van dit recept: de bloemkool! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee (25 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in de braadslee of ovenschaal. Bestrooi met de paprikapoeder en uienpoeder en eventueel zout naar smaak. Besprenkel met de helft van de olie. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Bak ondertussen de worstjes in een koekenpan met antiaanbaklaag 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Neem de bloemkool uit de oven en doe in een schaal. Schep de kappertjes met het inmaakvocht erdoor. Serveer de bloemkool met de gebakken gnocchi en worstjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde bloemkool met gnocchi en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met gnoc­chi en kap­per­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 1 bloemkool
  • 2 tl zoet gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in de braadslee of ovenschaal. Bestrooi met de paprikapoeder en uienpoeder en eventueel zout naar smaak.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

5
5
  • 270 g Catalaanse braadworsten

Bak ondertussen de worstjes in een koekenpan met antiaanbaklaag 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

6
6

Neem de bloemkool uit de oven en doe in een schaal.

7
7
  • 50 g kappertjes

Schep de kappertjes met het inmaakvocht erdoor. Serveer de bloemkool met de gebakken gnocchi en worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.