bewaar
Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten
Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten
bewaar

Zomerse gnocchi met geroosterde trostomaten

Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

1 el

balsamicoazijn

500 g

cherrytomaten aan de tak

500 g

gnocchi

200 g

diepvries tuinbonen

1

citroen

15 g

verse basilicum

100 g

Grana Padano kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Als je dit op tafel zet, maak je je kinderen pas echt blij. Vooral vanwege de tomaten die in de oven zo lekker zoet worden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Meng 2 el olie, de azijn, peper en eventueel zout door de tomaten. Doe in de ovenschaal en rooster de tomaten ca. 30 min. in de oven. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. goudbruin en knapperig. Bak de laatste 6 min. de tuinbonen mee. Rasp de gele schil van de citroen.

2

Schep de tomaten voorzichtig uit de schaal en houd apart. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Doe het citroenrasp, het vocht uit de ovenschaal en 2/3 van het basilicum bij de gnocchi. Schep om. Serveer met de tomaten, kaas en de rest van het basilicum.

combinatietipLekker met extra vierge olijfolie.