bewaar
Gnocchi met citroenricotta
Gnocchi met citroenricotta
bewaar

Gnocchi met citroenricotta

Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.

15 min. bereiden
559waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

15 g

peterselie

15 g

verse basilicum

2 el

traditionele olijfolie

500 g

gnocchi

50 g

Grana Padano kaas

1

citroen

250 g

ricotta

Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.

Aan de slag

1

Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.

3

Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.

tip

serveertipHoud wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering.

Gnocchi met citroenricotta

Instructievideo - 03:44 min.