bewaar
Gnocchi in rijke tomatensaus
Gnocchi in rijke tomatensaus
bewaar

Gnocchi in rijke tomatensaus

20 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 stuk

Grana Padano (kaas

1 pak

gnocchi di patate

5 eetlepels

olijfolie

1 zak

Italiaanse roerbakgroentemix

1 blik

tomatenblokjes

1 zakje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakplaat met bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Kaas in 8 lange plakken schaven en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. In 3-5 min. goudbruin en knapperig bakken. Rest kaas schaven. Gnocchi koken volgens aanwijzingen op verpakking. 3 el olie in pan verhitten en hierin groenten 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes met sap toevoegen, aan de kook laten komen en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Grote blaadjes basilicum kleiner scheuren. Gnocchi mengen met saus en nog 3 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft basilicumblaadjes en rest olie erdoor roeren. Gnocchi over 4 diepe borden verdelen, kaaskoekjes erop leggen en bestrooien met rest basilicumblaadjes. Geschaafde kaas erbij geven.