Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina is comfort food op z’n Italiaans: zachte gnocchi, rijke tomatensaus met ui, knoflook en basilicum, afgetopt met gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas.

555 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 12 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de stelen van het basilicum grof. Voeg de knoflook toe en fruit nog 3 min.

  2. Voeg de polpa, basilicumsteeltjes, de helft van de basilicumblaadjes, peper en eventueel zout toe. Roer door en laat in 15 min. op laag vuur tot ⅔ inkoken.

  3. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 250 °C. Snijd de mozzarella in blokjes.

  4. Meng de gnocchi, de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas door de tomatensaus en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas erover.

  5. Bak ca. 12 min. in de oven of tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum.

  • bereidingstipJe kunt de gnocchischotel 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Voeg de Parmezaanse kaas en de mozzarella vlak voor het bakken toe en bak af in de oven zoals beschreven in stap 5.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina is comfort food op z’n Italiaans: zachte gnocchi, rijke tomatensaus met ui, knoflook en basilicum, afgetopt met gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig