bewaar
Gnocchi met truffelsaus en bloemkool
Gnocchi met truffelsaus en bloemkool
bewaar

Gnocchi met truffelsaus en bloemkool

Romigheid ten top! Deze gnocchi met Parmezaan-truffelsaus staat 100% in onze lijstje lievelingsgerechten.

15 min. bereiden
220waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden uien

2 tenen

knoflook

2 el

tarwebloem

80 g

truffeltapenade

250 ml

slagroom

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

150 ml

kokend water

400 g

koelverse bloemkoolroosjes

1 kg

gnocchi

7.5 g

verse basilicum

Romigheid ten top! Deze gnocchi met Parmezaan-truffelsaus staat 100% in onze lijstje lievelingsgerechten.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 2 min. garen.

3

Voeg de tapenade, slagroom, het kokende water en de helft van de kaas toe en breng op hoog vuur al roerend aan de kook, laat 5 min. op matig vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in stukken van ca. 3 cm en kook samen met de gnocchi 4 min. in de ruime pan beetgaar. Snijd het basilicum grof.

5

Meng de bloemkool en gnocchi door de saus. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en garneer met het basilicum.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gnocchi met truffelsaus en bloemkool

Romigheid ten top! Deze gnocchi met Parmezaan-truffelsaus staat 100% in onze lijstje lievelingsgerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig