bewaar
Gnocchi met truffelsaus & bloemkool
Gnocchi met truffelsaus & bloemkool
bewaar

Gnocchi met truffelsaus & bloemkool

Romigheid ten top! Deze gnocchi met Parmezaan-truffelsaus staat 100% in onze Top 10 Roomsauzen.

15 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden uien

2 tenen

knoflook

2 el

tarwebloem

80 g

truffeltapenade

250 ml

slagroom

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

150 ml

kokend water

400 g

koelvers bloemkoolroosje

1000 g

gnocchi

7½ g

verse basilicum

Romigheid ten top! Deze gnocchi met Parmezaan-truffelsaus staat 100% in onze Top 10 Roomsauzen.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 2 min. garen.

3

Voeg de tapenade, slagroom, het kokende water en de helft van de kaas toe en breng op hoog vuur al roerend aan de kook, laat 5 min. op matig vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in stukken van ca. 3 cm en kook samen met de gnocchi 4 min. in de ruime pan beetgaar. Snijd het basilicum grof.

5

Meng de bloemkool en gnocchi door de saus. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en garneer met het basilicum.