Gnocchi met champignons en kaas
Snel gerecht voor een avond vlees- én visloos eten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 ml bijna kokend water
- 15 g funghi porcini gedroogde bospaddestoelen
- 350 g verse haricots verts
- 3 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 citroen
- 20 g verse platte peterselie
- 400 g gesneden kastanjechampignons
- 500 g gnocchi
Advertentie
Bereiden
- Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een hapjespan of wok 2 el olie en fruit de knoflook 1 min. Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Houdt alle drie apart.
- Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.
- Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de gnocchi met 1 el olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.
- Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts. Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.
variatietip:
Bewaar 2-3 el paddenstoelenweekvocht en voeg dit voor extra smaak aan het einde van de roerbaktijd toe aan de champignons.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 300 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gnocchi met champignons en kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi met champignons en kaas
- 200 ml bijna kokend water
- 15 g funghi porcini gedroogde bospaddestoelen
Schenk bijna kokend water op de gedroogde paddenstoelen tot ze onder staan en laat 5 min. weken.
- 350 g verse haricots verts
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten.
Kook ze in 8 min. gaar. Breng ook een grote pan water aan de kook.
- 3 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 50 g Parmigiano Reggiano
- 1 citroen
- 20 g verse platte peterselie
Rasp de kaas. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselieblaadjes fijn.
- 400 g gesneden kastanjechampignons
Snijd de gedroogde paddenstoelen fijn en doe ze bij de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. tot ze zacht zijn.
- 500 g gnocchi
Kook de gnocchi in de grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 el traditionele olijfolie
Meng de gnocchi met de olie en schep de paddenstoelen en peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de kaas.
Pers ½ citroen uit en sprenkel het sap over de haricots verts.
Bestrooi de haricots verts met het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer bij de gnocchi.
variatietip:
Bewaar 2-3 el paddenstoelenweekvocht en voeg dit voor extra smaak aan het einde van de roerbaktijd toe aan de champignons.