bewaar
Spinaziesalade met geroosterde trostomaten
Spinaziesalade met geroosterde trostomaten
bewaar

Spinaziesalade met geroosterde trostomaten

15 min. bereiden
5 min. oventijd
180waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten aan de tak

5 el

olijfolie extra vierge

2 el

pijnboompitten

½

citroen

1 teen

knoflook

300 g

verse spinazie

120 g

zachte geitenkaas

3 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 250 °C. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in de ovenschaal. Druppel ⅖ van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.

2

Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met de pijnboompitten.

combinatietipLekker met warme toast.