bewaar
Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing
Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing
bewaar

Gegrilde venkel met mozzarella en kappertjes-citroendressing

Maak met venkel een stoer gerecht door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!

22 min. bereiden
8 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

cherrytomaten aan de tak

3 el

milde olijfolie

2

venkelknollen

30 g

pijnboompitten

½

citroen

½ el

vloeibare honing

3 el

extra vierge olijfolie

50 g

kappertjes

2 bollen

mozzarella

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grillpan

Maak met venkel een stoer gerecht door de knol te grillen. Zo behoudt-ie zijn knapperige bite!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de milde olijfolie en bestrooi met peper. Zet ca. 8 min. in de oven.

2

Verhit de grillpan. Snijd het groen en de bovenkanten van de venkelknollen. Snijd het groen fijn. Laat de stronk aan de venkel en snijd de venkel in de lengte in zo dun mogelijke plakken. Besprenkel deze met de rest van de milde olijfolie en gril ze 3 min. aan elke kant in de grillpan.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met de honing en de extra vierge olijfolie. Meng de kappertjes en het venkelgroen erdoor.

5

Snijd de mozzarella in kwarten. Verdeel de gegrilde venkel over de borden, leg op elk bord ¼ bol mozzarella en een takje gepofte tomaatjes en verdeel de dressing en pijnboompitten erover.

tip

variatietipDippen maar! Gebruik de groene uitlopers van de venkel voor het maken van een yoghurtdip. Fijngesneden met wat munt en honing en tada: je zelfgemaakte dip is klaar