bewaar
Geroosterde groenten met basilicumsaus
Geroosterde groenten met basilicumsaus
bewaar

Geroosterde groenten met basilicumsaus

Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
258waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

pijnboompitten

15 g

verse basilicum

75 ml

traditionele olijfolie

1

rode puntpaprika

1

venkelknol

1

courgette

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Venkel, puntpaprika’s en tomaatjes. Alles op een bakplaat even in de oven en klaar.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, laat ze afkoelen op een bord.

2

Pluk de blaadjes van het basilicum en maal ze met de pijnboompitten fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk ⅔ van de olijfolie er langzaam bij. Breng de basilicumsaus op smaak met peper en zout.

3

Snijd de paprika, venkel en courgette in grove stukken en schep om met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Doe de groenten in de ovenschaal. Leg de tomaatjes erop en bak de groenten 20-25 min. in de hete oven.

4

Besprenkel voor serveren met de basilicumsaus. De groenten kunnen koud of warm geserveerd worden.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.