Cous­cous met Ca­ta­laan­se braad­worst­jes & ge­bak­ken au­ber­gi­ne

Een mix van werelden op je bord.

(3) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Een mix van werelden op je bord. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verhit ondertussen ½ el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous. Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 2 min.
  3. Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.

variatietip:

In plaats van couscous kun je er ook cannellinibonen bij serveren.

variatietip:

In plaats van Catalaanse braadworst kun je er ook gebakken kabeljauw bij serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met Ca­ta­laan­se braad­worst­jes & ge­bak­ken au­ber­gi­ne

1
1
  • 250 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 aubergines
  • 2 el (olijf)olie

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3
  • ½ el (olijf)olie
  • 6 Catalaanse braadworsten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 2½ el (olijf)olie

Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous.

5
5

Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 2 min.

6
6
  • 1 fles AH basis groentesaus paprika

Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.

variatietip:

In plaats van couscous kun je er ook cannellinibonen bij serveren.

variatietip:

In plaats van Catalaanse braadworst kun je er ook gebakken kabeljauw bij serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.