bewaar
Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
bewaar

Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine

Een mix van werelden op je bord.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

2

aubergines

5 el

(olijf)olie

6

Catalaanse braadworsten

15 g

verse munt

690 g

passata di pomodoro fijn gekruid

Een mix van werelden op je bord.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verhit ondertussen ½ el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous. Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 3 min.

3

Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.

tip

variatietipIn plaats van couscous kun je er ook cannellinibonen bij serveren.

variatietipIn plaats van Catalaanse braadworst kun je er ook gebakken kabeljauw bij serveren.