bewaar
Couscous met mosselen en kabeljauw
Couscous met mosselen en kabeljauw
bewaar

Couscous met mosselen en kabeljauw

Een verrukkelijke drie-eenheid: zilte mosselen, anijsachtige venkel en zachte kabeljauw.

25 min. bereiden
redelijk pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

325 ml

kokend water

1

ui

2

venkelknollen

2 kg

verse mosselen

6 el

AH Excellent olijfolie knoflook/chilipeper

15 g

verse basilicum

690 g

passata di pomodoro

250 g

verse kabeljauwhaas

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Een verrukkelijke drie-eenheid: zilte mosselen, anijsachtige venkel en zachte kabeljauw.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime schaal, schenk er kokend water over en roer door. Laat 10 min. staan.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het groen. Halveer de venkelknollen en snijd in flinterdunne plakjes.

3

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan.

4

Verhit 2 el olie in een mossel- of soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de mosselen toe en kook ze op hoog vuur met de deksel op de pan in ca. 6 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

5

Snijd de blaadjes basilicum fijn. Doe de passata, venkel en de helft van het basilicum in de pan en schep om. Leg de kabeljauwhaasjes erop, bestrooi met peper en zout en stoof met de deksel op de pan in 8 min. gaar.

6

Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, het basilicum, peper en eventueel zout. Neem de kabeljauw uit de pan en schep de helft van de mosselen door de saus. Schep de saus over de couscous, breek de kabeljauw in stukken en verdeel met de rest van de mosselen en het venkelgroen erover.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.