bewaar
Kipdijstoof met couscous
Kipdijstoof met couscous
bewaar

Kipdijstoof met couscous

Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!

15 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

350 ml

kokend water

4 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

2

venkelknollen

250 g

cherrytomaten

400 g

kipdijfiletreepjes naturel

1 el

ras el hanout specerijenmelange

200 ml

passata

30 g

verse peterselie

Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!

Aan de slag

1

Doe de couscous in een schaal en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de venkel, kip en ras el hanout toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de passata en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipdijstoof met de couscous.

combinatietipLekker met een schijfje citroen en extra olijfolie door de couscous.