bewaar
Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
bewaar

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

flespompoen

2 el

vloeibare honing

200 g

couscous

1

medium handsinaasappel

400 g

kikkererwten in blik

4 el

traditionele olijfolie

2 tl

ras el hanout specerijenmelange

75 g

rozijnen

1 mespunt

zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.

3

Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.

combinatietipLekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen

Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig