Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
Alles in dit vegetarische gerecht ademt het Midden-Oosten.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 2 el vloeibare honing
- 200 g couscous
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 400 g kikkererwten in blik
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 tl ras el hanout specerijenmelange
- 75 g rozijnen
- 1 mespunt zeezout
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.
- Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Pompoen schillen en snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 335 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met pompoen, kikkererwten en rozijnen
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 flespompoen
- 2 el vloeibare honing
Snijd beide helften in blokjes van 1 cm. Meng de pompoen met de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 200 g couscous
Bak ca. 20 min. in de oven tot de pompoen zacht is. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 medium handsinaasappel
- 400 g kikkererwten in blik
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 tl ras el hanout specerijenmelange
- 75 g rozijnen
Meng de couscous met het sinaasappelrasp en -sap, de kikkererwten, olie, ras el hanout en rozijnen.
- 1 mespunt zeezout
Bestrooi de pompoen met het zeezout en verdeel over de couscous. Serveer warm, lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker met lamskoteletjes, feta of rundergehaktballetjes (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).