bewaar
Falafel salade met couscous en harissayoghurt
Falafel salade met couscous en harissayoghurt
bewaar

Falafel salade met couscous en harissayoghurt

Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

13 min. bereiden
redelijk pittig
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

800 g

Marokkaanse wokgroente

1 el

ras el hanout specerijenmelange

470 g

falafel

250 g

couscous

280 ml

kokend water

1 el

harissa

3 el

Griekse yoghurt

15 g

verse koriander

Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2

Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.

3

Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.