Falafel met tomatensla

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 3 tenen knoflook
- 500 ml kokend water
- 420 g falafel
- 600 g tomaten
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een grote schaal. Schep de olie en 1/3 van de knoflook erdoor en zout naar smaak. Schenk het kokende water erover en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.
- Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de rest van de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.
- Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt. Lekker met fijngesneden verse peterselie.
serveertip:
Lekker met fijngesneden verse peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 664 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Falafel met tomatensla
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Falafel met tomatensla
- 300 g couscous
- 1 teen knoflook
Doe de couscous in een grote schaal. Schep er de olie en 1 geperste teen knoflook door en zout naar smaak.
- 500 ml kokend water
Schenk het kokende water over en laat de couscous 8 min. afgedekt wellen.
- 420 g falafel
Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 600 g tomaten
- 2 tenen knoflook
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 tl paprikapoeder
Snijd de tomaten in plakken en leg ze op de borden. Roer de knoflook met zout en peper naar smaak door de yoghurt. Bestrooi met paprikapoeder.
Leg de falafel op de borden bij de tomatensalade. Serveer met de couscous en de yoghurt.
serveertip:
Lekker met fijngesneden verse peterselie.