bewaar
Couscous met kip en tomaatjes
Couscous met kip en tomaatjes
bewaar

Couscous met kip en tomaatjes

De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

15 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

300 ml

water

4 el

arachideolie

150 g

gesneden uien

500 g

kipfilethaasje

1 el

ras el hanout specerijenmelange

250 g

romaatjes

12½ g

verse bieslook

150 g

bruschetta tomaatsalade

300 g

frisse komkommermix rauwkost

De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.

2

Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor. Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.