Kip-groentestoof met couscous en munt
Een heerlijk potje uit Marokko.
640 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
380 g
2 tl
4 el
500 g
3
500 ml
1
300 g
1
15 g
200 g
Dit heb je nodig
tajine of braadpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2019 week 19-20 - 2019 week 19-20
Allerhande Box Week 20 2019 - Allerhande Box Week 20 2019
Allerhande Box Week 20 2018 - Allerhande Box Week 20 2018
Allerhande Box Week 1 2018 - Allerhande Box Week 1 2018
Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de tajine of braadpan en bak de kip rondom bruin.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak 2min. mee. Voeg 2/5 deel van het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Doe de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.
Breng ondertussen de rest van het water aan de kook. Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten. Snijd de munt fijn.
Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten. Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.
Kip-groentestoof met couscous en munt
Een heerlijk potje uit Marokko.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de tajine of braadpan en bak de kip rondom bruin.
Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak 2min. mee. Voeg 2/5 deel van het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Doe de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.
Breng ondertussen de rest van het water aan de kook. Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten. Snijd de munt fijn.
Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten. Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
380 g scharrelkipdijfilet
2 tl ras el hanout specerijenmelange
4 el milde olijfolie
500 g winterpenen
3 rode uien
500 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
300 g couscous
1 citroen
15 g verse munt
200 g verse doperwten
Dit heb je nodig
tajine of braadpan




