Kip-groen­te­stoof met cous­cous en munt

Een heerlijk potje uit Marokko.

(27) waardeer
marokkaans hoofdgerecht Een heerlijk potje uit Marokko. 4 personen
5 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de tajine of braadpan en bak de kip rondom bruin.
  2. Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak 2min. mee. Voeg 2/5 deel van het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Doe de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.
  3. Breng ondertussen de rest van het water aan de kook. Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten. Snijd de munt fijn.
  5. Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten. Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 20 2019 , Allerhande Box Week 20 2018 , Allerhande Box Week 1 2018 , Receptkaart 2019 week 19-20

Kip-groentestoof met couscous en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-groen­te­stoof met cous­cous en munt

1
1
  • 380 g scharrelkipdijfilet
  • 2 tl ras el hanout specerijenmelange

Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in de tajine of braadpan en bak de kip rondom bruin.

3
3
  • 500 g winterpenen

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm.

4
4
  • 3 rode uien

Snijd de uien in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak 2 min. mee.

5
5
  • 200 ml kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven.

6
6

Doe de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.

7
7
  • 300 ml kraanwater

Breng ondertussen de rest van het water aan de kook.

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 300 g couscous

Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.

9
9
  • 1 citroen
  • 15 g verse munt

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten. Snijd de munt fijn.

10
10
  • 200 g verse doperwten

Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe.

11
11

Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten.

12
12

Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.