bewaar
Kip-groentestoof met couscous en munt
Kip-groentestoof met couscous en munt
bewaar

Kip-groentestoof met couscous en munt

Een heerlijk potje uit Marokko.

35 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

scharrelkipdijfilet

2 tl

ras el hanout specerijenmelange

4 el

milde olijfolie

500 g

winterpeen

3

rode uien

500 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

300 g

couscous

1

citroen

15 g

verse munt

200 g

verse doperwten

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

Een heerlijk potje uit Marokko.

Aan de slag

1

Snijd elke kipdijfilet in de lengte in 3 stukken en bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de tajine of braadpan en bak de kip rondom bruin.

2

Schil ondertussen de winterpeen en snijd in stukken van 3 cm. Snijd de uien in parten. Voeg de peen en ui toe aan de kip en bak 2min. mee. Voeg 2/5 deel van het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Doe de deksel op de tajine (of doe de deksel op de pan) en laat 25 min. op laag vuur stoven.

3

Breng ondertussen de rest van het water aan de kook. Voeg de couscous, de rest van de olie en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur en laat de couscous wellen. Dek af tot gebruik.

4

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de citroen in de breedte en snijd de helften in parten. Snijd de munt fijn.

5

Voeg in de laatste 2 min. de erwten aan de stoof toe. Bestrooi vlak voor het serveren met het citroenrasp en serveer met de citroenparten. Meng de munt door de couscous en serveer samen met de kip-groentetajine.